Ontwerp en architectuur

De holbewoner van onze tijd: een man veranderde de grot op 250 miljoen jaar tijd in een gezellige woning met riolen, verwarmde vloeren en internettoegang

Ieder van ons heeft minstens één keer gedroomd om op zijn minst een tijdje te ontsnappen aan de beschaving en het moderne leven. "Caveman" Angelo Mastropietro maakte deze droom werkelijkheid! Hij vestigde zich in een grot, die 250 miljoen jaar oud is, in Worcestershire - en nu voor de voorzieningen die beschikbaar zijn, kan deze niet worden onderscheiden van het stadsappartement. De man spendeerde ongeveer 160.000 pond en ongeveer 1000 uur van zijn leven eraan, maar slaagde er toch nog in troost te brengen in de wildernis.

Bron: www.dailymail.co.uk

Het voormalige hoofd van het Australische wervingsbedrijf besloot het oude nerveuze leven te verlaten en 'onder de grond' te gaan in Worcestershire.

Bron: www.dailymail.co.uk

Hij bracht hier ongeveer 160.000 pond aan over nadat hij in 2007 de diagnose multiple sclerose kreeg. Hij werd geruime tijd gedood en verpletterd, maar toen zei hij tegen zichzelf: "Ik wil op een plek wonen waar ik een gezonder en gelukkiger leven krijg."

De vader van twee kinderen schopte ongeveer 80 ton steen voordat hij erin slaagde de droom werkelijkheid te laten worden

Bron: www.dailymail.co.uk

Hij beweert dat zijn diagnose "een katalysator voor hem was en herinnerde hem eraan dat het tijd is om respectvol voor uw gezondheid en levensstijl te zorgen."
Een inwoner uit Worcestershire hoorde voor het eerst over deze grot in 1999. De grot, die 300 jaar lang als woning werd gebruikt, werd in de jaren veertig verlaten.

Bron: www.dailymail.co.uk

Angelo kocht de grot - de oudste rotswoningen die tot de 20e eeuw in Europa waren bewaard - voor 62 duizend pond. Met een budget van 100.000 pond, zelfstandig aan het werk, veranderde hij het al snel in een gezellig appartement. Alleen werken aan de binnendeuren kostte hem 11 dagen ...

Bron: www.dailymail.co.uk

Angelo slaapt hier. Dit is waarschijnlijk de stilste slaapkamer ter wereld!

Bron: www.dailymail.co.uk

Luxe woonkamer in een grotwoning.

Bron: www.dailymail.co.uk

De muren in Angelo's huis zijn wit.

Bron: www.dailymail.co.uk

Op deze foto zit meneer Mastropietro in de badkamer, die hij moest verbouwen in de douche - Angelo besefte dat hij niet genoeg water kon opwarmen om het te vullen.

Bron: www.dailymail.co.uk

De lage bogen van de muren en de decoraties van kiezelstenen geven de douche een unieke uitstraling en de verwarmde handdoekhouder maakt het comfortabel.

Bron: www.dailymail.co.uk

De heer Mastropietro, die deze keuken onafhankelijk ontwierp en bouwde, ontdekte de grot toen hij zich tijdens een fietstocht met vrienden bevond uit de regen.

Bron: www.dailymail.co.uk

De muren en contouren van het huis herinneren ons nog steeds aan het feit dat hier eens een grot was, hoewel de woning was ingericht met moderne materialen.

Bron: www.dailymail.co.uk

Het water komt het Angelo-huis binnen vanuit een eigen bron van 80 meter diep. Voor de productie van putten gebruikt organische materialen - hout en steen.

Bron: www.dailymail.co.uk

Mastropietro had geen plannen en bouwvergunningen nodig, dus zijn fantasie ontvouwde zich in al zijn glorie. Angelo's ambitieuze project werd op de Britse televisie vertoond en hij wekte echt de verbeelding van de kijkers.

"Ik hou van deze uitdagingen", zegt Angelo. "Mijn naam betekent" meester van de stenen ", dus dit is waarschijnlijk mijn roeping. Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik het met dezelfde passie heb gedaan als waarin ik in mijn bedrijf investeerde. Ik ben trots en gelukkig. Het was echt een creatieve uitdaging. "

Bron: www.dailymail.co.uk

Door de enorme glazen ramen in het huis wordt constant licht ontvangen. Op het enorme terras kunt u genieten van het uitzicht op de kruipende planten op de muren van het huis.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken van het huis zijn een groot terras, gezellige afgelegen kamers en lichte muren. En op deze foto zie je de bovenkant van de schoorsteen.

Bron: www.dailymail.co.uk

De grot werd gevormd in een blok zandsteen, in een gebied dat waarschijnlijk professor Tolkien inspireerde om een ​​wereld van Midden-aarde uit te vinden.

Angelo Mastropietro investeerde in zijn nieuwe huis een enorme fysieke arbeid, die onder andere bijdroeg aan de verbetering van zijn gezondheid.

Willen in eenzaamheid en rust te leven, weigerde Angelo niet, noch elektriciteit, noch loodgieterswerk, of zelfs het internet. Echter, zoals hij zegt, "met al het gemak van huisvesting, behoudt het een bepaalde grot charme."

Bekijk de video: Hoe zijn de eerste mensen op aarde ontstaan? Het Klokhuis (December 2019).